Litium-jon batterier – Transport & lagring

ADR certifierade batterilådor

Stöbich erbjuder batterilådor i olika storlekar för säker lagring och ADR-kompatibel transport av litium-jon batterier Om ett litium-jon batteri går sönder inuti kan inga giftiga gaser eller vätskor, fasta ämnen och lågor komma ut till utsidan. En sofistikerad design av gasfiltrering, termisk hantering, trycktålig konstruktion och stabil låsning gör detta möjligt.

Här visar vi endast ett litet urval av våra produkter. För att se allt vi kan erbjuda besök gärna stoebich.com eller kontakta oss.

Se våra lagring & transportlösningar

StrainBox® XS

StrainBox XS gör det möjligt att transportera och säkert lagra kritiska och defekta litiumjonbatterier på ett ADR-kompatibelt sätt. Storleken och designen har utformats speciellt för förvaring och transport av batterier som används till exempel i e-cyklar, bärbara datorer, trädgårdsutrustning och elverktyg.

StrainBox® S

StrainBox S gör det möjligt att transportera och säkert lagra kritiska och defekta litiumjonbatterier på ett ADR-kompatibelt sätt. Storleken och designen har utformats speciellt för lagring och transport av moduler och enskilda celler i storformat, såsom de som används i stationära lagrings- eller fordonsbatterier.

StrainBox® L

StrainBox L gör det möjligt att transportera och säkert lagra kritiska och defekta litiumjonbatterier på ett ADR-kompatibelt sätt. Storleken och designen har utformats speciellt för förvaring och transport av batterier och moduler, till exempel de som är installerade i hybridfordon.

StrainBox® XL

StrainBox XL gör det möjligt att transportera kritiska och defekta litiumjonbatterier på ett ADR-kompatibelt sätt och att förvara dem säkert. Storleken och konstruktionen har utformats speciellt för förvaring och transport av batterier och moduler, till exempel de som är installerade i batteridrivna elfordon.

Strainlock®

I händelse av en olycka genererar litiumjonbatterier tryckstötar som kan åtföljas av explosioner. De resulterande gaserna är mycket giftiga. Riskscenariot har förändrats i grunden jämfört med klassiska farligt godsskåp: brandfaran påverkar inte längre skåpet utifrån utan snarare inifrån och åtföljs av lågor, explosioner och giftiga gaser.

Kort om våra litiumjonbatterier

Stöbich erbjuder batterilådor i olika storlekar för säker lagring och ADR-kompatibel transport av litiumjonbatterier. Dessa avancerade batterilådor är utformade för att förhindra att giftiga gaser, vätskor, fasta ämnen eller lågor kan komma ut, även om ett batteri skulle gå sönder. Genom sofistikerad design av gasfiltrering, termisk hantering och trycktålig konstruktion, garanteras högsta säkerhet under transport och lagring. 

Produktlinjer för olika behov

Stöbichs utbud av produkter inkluderar

StrainBox® XS
Anpassad för transport och säker förvaring av kritiska och defekta litiumjonbatterier, perfekt för användning i små elektroniska enheter som e-cyklar och bärbara datorer. 

 

StrainBox® S 
Utformad för att hantera moduler och enskilda celler i större format, passande för stationära lagrings- eller fordonsbatterier. 

 

StrainBox® L och XL
 Lämpliga för större batterienheter och moduler, inklusive de som används i hybridfordon och andra stora elektriska system. 

Säkerhetstekniker och innovationer

Utöver robusta låskonstruktioner och gasfiltrering, innefattar Stöbichs säkerhetsteknologier även StrainLock®-systemet, som skyddar mot de tryckstötar och explosioner som kan uppstå vid batterifel. Dessa teknologier minskar riskerna med brand och giftiga gaser som kan utvecklas från defekta batterier. 

Välj Stöbich för dina behov av transport och lagring av litiumjonbatterier för att garantera att dina kritiska material hanteras med högsta möjliga säkerhet. För mer information om vårt sortiment och för att hitta den bästa lösningen för dina behov, besök vår webbsida eller kontakta oss direkt. 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen