Litium-jon batterier – Transport & lagring

ADR certifierade batterilådor

Stöbich erbjuder batterilådor i olika storlekar för säker lagring och ADR-kompatibel transport av litium-jon batterier Om ett litium-jon batteri går sönder inuti kan inga giftiga gaser eller vätskor, fasta ämnen och lågor komma ut till utsidan. En sofistikerad design av gasfiltrering, termisk hantering, trycktålig konstruktion och stabil låsning gör detta möjligt.

Här visar vi endast ett litet urval av våra produkter. För att se allt vi kan erbjuda besök gärna stoebich.com eller kontakta oss.

Se våra lagring & transportlösningar

StrainBox® XS

StrainBox XS gör det möjligt att transportera och säkert lagra kritiska och defekta litiumjonbatterier på ett ADR-kompatibelt sätt. Storleken och designen har utformats speciellt för förvaring och transport av batterier som används till exempel i e-cyklar, bärbara datorer, trädgårdsutrustning och elverktyg.

StrainBox® S

StrainBox S gör det möjligt att transportera och säkert lagra kritiska och defekta litiumjonbatterier på ett ADR-kompatibelt sätt. Storleken och designen har utformats speciellt för lagring och transport av moduler och enskilda celler i storformat, såsom de som används i stationära lagrings- eller fordonsbatterier.

StrainBox® L

StrainBox L gör det möjligt att transportera och säkert lagra kritiska och defekta litiumjonbatterier på ett ADR-kompatibelt sätt. Storleken och designen har utformats speciellt för förvaring och transport av batterier och moduler, till exempel de som är installerade i hybridfordon.

StrainBox® XL

StrainBox XL gör det möjligt att transportera kritiska och defekta litiumjonbatterier på ett ADR-kompatibelt sätt och att förvara dem säkert. Storleken och konstruktionen har utformats speciellt för förvaring och transport av batterier och moduler, till exempel de som är installerade i batteridrivna elfordon.

Strainlock®

I händelse av en olycka genererar litiumjonbatterier tryckstötar som kan åtföljas av explosioner. De resulterande gaserna är mycket giftiga. Riskscenariot har förändrats i grunden jämfört med klassiska farligt godsskåp: brandfaran påverkar inte längre skåpet utifrån utan snarare inifrån och åtföljs av lågor, explosioner och giftiga gaser.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen