Rökgardiner

Flexibel röksektionering som räddar liv

begränsa utbredningen av brandgaser

Rökgardinens uppgift är att begränsa utbredningen av brandgaser inom en byggnad. Rök orsakar 90 procent av alla dödsfall vid brand och 70 procent av alla materiella skador. Effektiv röksektionering ger säkrare evakuering och gör det enklare för brandförsvaret att lokalisera brandhärden och riskabla områden.

Här hittar du våra rökgardiner med specifikationer och färdiga texter om brandklass och tillämpning. Vi hjälper dig gärna med anpassningar till varje unik situation.

Här visar vi endast ett litet urval av våra produkter. För att se allt vi kan erbjuda besök gärna stoebich.com eller kontakta oss.

Flexibel Röksektionering som Räddar Liv

Rökgardiner spelar en avgörande roll i brandsäkerhetsstrategin för byggnader, där de effektivt begränsar spridningen av brandgaser. På Stöbichs webbplats, en ledande leverantör av brandskyddslösningar, framhävs vikten av dessa system. Rökgardiner från Stöbich är utformade för att erbjuda en flexibel lösning som inte bara skyddar liv utan även minimerar materiella skador i händelse av brand. 

Brandgaser är ansvariga för 90 procent av alla dödsfall vid bränder, vilket understryker behovet av effektiv röksektionering. Genom att begränsa rökens rörelse inom en byggnad, underlättar rökgardiner en säkrare evakuering för de som befinner sig i byggnaden och ger samtidigt brandkåren bättre förutsättningar att kontrollera branden. 

Stöbich erbjuder en rad rökgardinssystem:

SUPERCOIL® VVertikal: En automatisk vertikalt stängande rökgardin designad för röksektionering upp till DH120, perfekt för att avgränsa stora öppna ytor. 

SMOKESHIELD® SSektionerande: Denna automatiska sektionerande rökgardin är avsedd för att inkapsla områden som trapphus, med en kapacitet upp till DH120. 

STRIPECOIL®Evakuerande: En automatisk rökgardin med evakueringsmöjlighet, lämplig för röksektionering upp till DH30 eller D120, och erbjuder därmed både skydd och flexibilitet vid en nödsituation. 

Förutom dessa specifika modeller, kan Stöbich anpassa sina rökgardinssystem för att möta de unika behoven hos varje projekt. Detta innebär att oavsett byggnadens arkitektur eller specifika brandskyddskrav, finns det en lösning som kan skräddarsys för att erbjuda optimalt skydd. 

Se våra rökgardiner

SUPERCOIL® V - VERTIKAL

Automatisk vertikalt stängande rökgardin. Avsedd för röksektionering upp till DH120.

SMOKESHIELD® S – SEKTIONERANDE

Automatisk sektionerande rökgardin avsedd för att kapsla in tex. Trapphus. Avsedd för röksektionering upp till DH120.

STRIPECOIL® - EVAKUERANDE

Automatisk rökgardin med evakueringsmöjlighet. Avsedd för röksektionering upp till DH30 eller D120.

brandskydd från Stöbich

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen